Kienen

Online kienen en het ontstaan van kienen

Kienen is een leuk kans spel wat al heel erg lang bestaat. De Romeinen speelden dit vroeger altijd al. Het kans spel is ook erg populair in Amerika. Je kan het spel ook online spelen bij Flabingo. Flabingo biedt naast het online bingo spelen vele andere leuke kansspelen aan zoals online casino, waaronder dus ook het kienen. Onder de spelers is toch het bingo spel zelf wel populairder dan kienen, dit komt doordat het online kienen minder sociaal is dan online bingo spelen. Tijdens het online keno spelen kan je namelijk niet chatten, wat bij online bingo spelen wel het geval is. Dat is het grote voordeel aan bingo spelen. Kienen heeft natuurlijk wel vele andere voordelen wat het kienen juist weer leuk en handig maakt.

Meld je aan en krijg gelijk 5 euro gratis bingotegoed, klik hier

Wat is het spel nu precies?

Kienen is een soort van kans spel wat erg veel lijkt op bingo. Flabingo bied vele kans spelen aan, onder andere dus ook het spel keno. Bij kienen krijg je een kaart met cijfers, net als bij bingo. Op de kaart staan 75 nummers. Je moet nummers op de kaart selecteren en dan zullen de ballen rollen. Bij de meeste aanbieders van kienen staan er 75nummers op de kaart, maar dit kan ook wel eens verschillen per aanbieder.

Wanneer er 75 nummers op de kaart staan worden er 20 ballen gepakt. De prijs hangt af van het juiste aantal geselecteerde nummers. Ook hangt de prijs uiteraard af van de uitbetaling die de spelletjes aanbieder rekent, dit hangt namelijk af per aanbieder. Ook zijn er natuurlijk altijd wel acties en bonussen waardoor het ook per keer af hangt welke prijs je kan krijgen. Ook over stortingen kan je bonussen krijgen, waar je dus erg veel voordeel mee kan doen.

Voordelen en nadelen

Een voordeel van kienen is dat het gemakkelijk te spelen is, als je het spel nog niet kent. Het lijkt aardig veel op bingo, en de uitleg van het spel is ook duidelijk beschreven. Het kienen is dus een veel sneller te spelen spel dan bingo. Het is gemakkelijk te doen en een spelronde is snel voorbij. Zo kan je in snelle tijd veel prijzen winnen. Een nadeel aan keno spelen is wel dat het spel niet erg sociaal is. Tijdens het kienen kan je niet chatten met de andere aanwezige spelers, je hebt je aandacht bij het spel nodig doordat het zo snel is uitgespeeld. Maar niet iedereen wil graag chatten met de andere aanwezige spelers, dus het is maar net wat je graag wilt, wat je keuze bepaald voor het kiezen om kienen te spelen.

Bonussen

Ook bij het online kienen spelen kan je leuke bonussen mee pakken. Bij je eerste storting krijg je direct al een mooie stortingsbonus van Flabingo. Je eerste storting wordt dan verdubbelt tot maximaal honderd euro. Zo kan je nog leuk doorspelen zonder dat je snel weer geld hoeft te storten. Ook bij je tweede storting bij Flabingo kan je een mooie bonus krijgen, want er worden hier bonus dagen georganiseerd. Dan krijg je een stortingsbonus van 50 procent of een bonus van 100 procent, zo lopen de bonussen tijdens het bingo spelen dus fors op!

Het storten van je speeltegoed kan net als bij het online bingo spelen, via iDeal. Voor wie iDeal ondertussen nog niet kent: iDeal is een zeer betrouwbaar stortingsprogramma, ontwikkeld door banken als Rabobank, SNS bank, ING en ABN AMRO. IDeal is ook zeer gemakkelijk te gebruiken, het wijst zich vanzelf.

Er zijn nog veel meer bonussen verkrijgbaar. Ook zijn er regelmatig leuke acties. Om hier van op de hoogte te blijven is de nieuwsbrief uiteraard erg handig! Deze kan je via je mail ontvangen. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste acties en bonussen waar je van gebruik kan maken tijdens het kienen.